InterraScan
Features

Hoe werkt INTERRA®Scan?

De functies en functionaliteit om duurzaam gewasbeheer te ondersteunen.

Een overstap naar duurzame landbouw begint met een volledig en nauwkeurig beeld van de algehele bodemgezondheid. INTERRA®Scan van Syngenta maakt gebruik van innovatieve scantechnologie om de voedingsstoffen, textuur, organische stof en koolstofeigenschappen van de bodem te scannen en in kaart te brengen met een ongekende nauwkeurigheid. Op deze manier kunt u uw bedrijfsvoering aanpassen om de langetermijngezondheid van de bodem te optimaliseren.

Levert bruikbare gegevens en inzichten met behulp van taakkaarten.

27

Biedt eigenschappen van maximaal 27 bodemlagen

4

Meet vier van nature voorkomende isotopen

800+

Verwerkt 800 datapunten per hectare

InterraScan
InterraScan

Bekijk hoe wij u kunnen helpen

Neem vandaag nog contact op

Overwin de uitdagingen vandaag

De druk waaronder landbouwers vandaag de dag staan - van stijgende inputkosten en nieuwe regelgeving tot klimaatverandering, zijn enorm. Daarom vinden we het onze taak om u te ondersteunen terwijl u zich aanpast aan het veranderende omstandigheden in de landbouw. We willen helpen door:

Nauwkeurige gegevens voor betere beslissingen

INTERRA®Scan omvat het beste en meest geavanceerde digitale platform voor analyse en interpretatie dat de markt te bieden heeft. Door middel van innovatieve scantechnologie en bodemmonsters als referentie, biedt het u:

De meest nauwkeurige bodemkaarten

Met meer dan 800 datapunten per hectare biedt INTERRA®Scan taakkaarten met meer detail en precisie dan elk ander systeem ter wereld.
 

Zeer flexibele werkconditie

De sensor komt niet met de grond in aanraking en wordt daardoor niet beïnvloed door bodemvochtigheid, verdichting, gewasbedekking of de staat van bewerking. Hierdoor kunnen bodemscans over een langere periode worden uitgevoerd.

Ongekende nauwkeurigheid

U kunt belangrijke voedingsstoffen, pH, bodemtextuur, organische stof, koolstof en CEC, evenals hoogte en waterbeschikbaarheid, nauwlettend volgen.

Potentiële verhogingen van gewasopbrengsten

Door precies te weten wat, waar en hoeveel inputs toe te passen, worden niet alleen de variabele kosten verminderd, maar blijft uw bodem ook in optimale conditie. Dit resulteert in een toename van de productiviteit.

InterraScan brochure
InterraScan brochure

Download de brochure

Ontdek hoe INTERRA®Scan voor u kan werken.

Neem contact op met Edward Vander Linden, mobile: +32 474 95 17 60 voor meer informatie of om te bespreken hoe INTERRA®Scan voor u zou kunnen werken.

+32

Ik accepteer de algemene voorwaarden van INTERRA®Scan *
Ik begrijp dat mijn persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de INTERRA®Scan-privacyverklaring*

Hoe het werkt

INTERRA®Scan van Syngenta werkt door het verzamelen, verwerken en analyseren van veldgegevens om u het meest nauwkeurige en gedetailleerde beeld te geven van de gezondheid van uw landbouwgrond. Dit is het proces dat we doorlopen:

De eerste stap is een bodemscan

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de SoilOptix®-scanner om de van nature uitgezonden isotopen Cesium, Uranium, Kalium en Thorium te meten. Een sensor die op het scanvoertuig is gemonteerd, 60 cm boven de grond, detecteert de isotopen die de bodem van nature uitzendt als gevolg van verval.

Genomen bodemstalen

Vervolgens worden referentiebodemstalen genomen in het gescande veld als validatiepunten. De stalen worden genomen tot een diepte van maximaal 30cm die vervolgens naar het laboratorium gestuurd worden voor analyse.

Geanalyseerde data

De scan- en bodemgegevens worden gecombineerd en verwerkt met behulp van eigen software en algoritmen om tot 27 gedetailleerde lagen bodemeigenschappen te produceren. Deze lagen kunt u bekijken in het digitale platform van INTERRA®Scan.

Taakkaarten creëren...

Bruikbare inzichten worden geleverd via de hoogwaardige taakkaarten van INTERRA®Scan. Deze kaarten zijn zeer accuraat als het gaat om nauwkeurige aanbevelingen voor variabele doseringen.

…Overzetten naar aansturingsysteem van de machine/trekker

Tot slot worden de kaarten eenvoudig en gemakkelijk overgezet als leesbare bestanden voor Variabele Dosering (VRA). Deze zijn bruikbaar voor veel uiteenlopende aansturingsystemen. Dit ondersteunt gerichte toepassingen van inputs en variabele zaaidichtheden.

Serviceniveaus

Hieronder staan de mogelijke serviceniveaus, afhankelijk van uw vereisten.